St. Bernardus Tripel 0,33L belga sör
(3 633 Ft liter)
Világos Apátsági tripel
Alkoholtartalom: 8%
Gyártó St. Bernardus sörfőzde (1946), Watou
Nem betétdíjas termék
A St. Bernardus Tripel
1946 és 1992 között a Sint-Sixtus Westvleteren apátsági söröket a St. Bernardus sörgyár főzte. Amikor a westvleteren -i szerzetesek úgy döntöttek, hogy újra elkezdik főzni sörüket az apátság falai között.
St. Bernardus aggódott az eladások csökkenése miatt. Ezért úgy döntöttek, hogy egy világos tripelt készítenek a sötét Pater 6, Prior 8 és Abt 12 -t szortimentet kiegészítvén. Az 1992 -ben bemutatott St. Bernardus Tripel klasszikus belga tripel. Talán meglepő, hogy ízprofilja erős hasonlóságot mutat a nagyjából azonos összetevőkből főzött St Bernardus Prioréval.
Tegyél egy próbát: Mindegyikből önts egy -egy sötét pohárba, és hasonlítsa össze a kettőt.
A St Bernardus Prior 8 -ra jellemző a pörkölt maláta, banános íz. A St Bernardus Tripel kissé malátásabb. A palackon belüli újraerjesztésnek köszönhetően a St Bernardus sörök természetes, selymesen lágy habjuk van, amely tapad az üveghez, és gyönyörűen megőrzi az aromákat. 2010 óta a söröket saját komló felhasználásával készítik, amelyeket közvetlenül a sörgyár mellett termesztenek. Ez a tripel nagyon népszerűvé vált saját régiójában, a Westhoekben.
Erjesztés
Felső erjesztésű sör, a második erjesztés a palackban történik
A Westvleteren Sint-Sixtus apátság eredeti házi élesztőjét továbbra is a főerjesztéshez használják, a palackos erjesztés során más élesztőt adnak hozzá.
Összetevők
A St Bernardus Tripelt kútvízzel, árpa malátával, Kent Golding aroma komlóval, Hallertau Magnum keserű komlóval, kandiscukorral és élesztővel készítik.
Szín és átlátszóság
Ez a sör réz-szőke vagy enyhén borostyán sárga színű, finom gyöngyözéssel erős habkorona alatt, amely nagyon jól megőrzi az aromákat.
Fogyasztási hőmérséklet
8–14 ° C
Pohár
A St Bernardus Tripelt a hagyományos St Bernardus pohárból fogyaszd, amelyet kifejezetten az ezen apátsági sörök számára fejlesztettek ki.
Karakter, ízek és aromák
A St Bernardus Tripel gyümölcsös aromákban gazdag, a komló, a maláta és az élesztő között biztosítja az egyensúlyt, valamint a finom keserűséget, amely a korty végén is kitartóan marad.
A Szent Bernát apátsági sörök enyhén sós illatúak, amelyet a sörfőzéshez használt víztől kap.
Gasztronómia
A St Bernardus Tripel kiváló kulináris párosítást tesz lehetővé fehér halakkal, mivel a sör kiemeli a hal ízét. Húsételekhez is ajánlott: például mézzel sült báránycomb.
Ez a tripel jól áll a fűszeres keleti ételeknek is, a sör zamatossága kiegyensúlyozza az étel pikantériáját.
Ez a sör is a Westvleteren trappista szerzetesek eredeti receptúrája alapján és beleegyezésükkel készül.