Vásárlási feltételek

 

Nagy Lajos király útja 168. sz alatti üzletünkben és Webáruházunkban csak 18. életévét betöltött személy vásárolhat szeszes italt.

A Megrendelőlap elküldésével és annak a VENENUM webáruház* által történő visszaigazolásával a 17/1999.(II.S.) Korm. rendelet alapján távollévők közötti szerződés jön létre a

Venenum webáruház*, mint Szállító

valamint a Megrendelő, mint Vevő

között az alábbi feltételek szerint:

 

 • A webáruházban feltüntetett kedvezményes illetve akciós árak az üzletünkben feltüntetett áraktól eltérhetnek és csak érvényes webes megrendelés esetén érvényesek!

   

 • A Szállító köteles a megrendelés során kiválasztott termékeket az azon megjelölt szállítási címre eljuttatni, ha Vevő házhoz szállítást kért és Szállító a megjelölt címre szállítást vállal. Amennyiben a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik, úgy a Szállító köteles haladéktalanul e-mail vagy telefax útján felvenni a kapcsolatot Vevővel a továbbiak egyeztetése érdekében.

 • A Venenum webáruház* megtesz mindent azért, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen előforduló hibákért a 17/1999. és a Ptk. szerint vállaljuk a felelősséget. A vevők elállhatnak a hibás adatokkal közölt termékek megrendelésétől. A Venenum webáruház* ugyancsak nem vállal felelősséget azért, ha megrendelést részben vagy egészben önhibáján kívül (pl. készlethiány) nem tudja teljesíteni; az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére.

 • A Venenum webáruház* rendszere a felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet melyek nem kapcsolhatóak össze a felhasználók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más szájtok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

 • Vevő köteles az általa feladott Megrendelőlapon megjelölt és a Szállító által a megadott címre kiszállíttatott termékeket átvenni, a Szállító által küldött visszaigazoláson feltüntetett vételárat utánvétes fizetés esetén - mely a termékek csomagolási és szállítási költségeit is tartalmazza - készpénzben a kézbesítő részére kifizetni.

 • Vevő az áru átvételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat, ez esetben azonban köteles az eredeti sérülésmentes csomagolásban azt a Szállítónak visszaszolgáltatni és viselni az ezzel kapcsolatosan felmerülő költségeket.
  Ebben az esetben az szállító köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 14 napon belül visszatéríteni.
  A használatlan állapotban való visszaszolgáltatás kötelezettsége nem terjed ki arra az esetre, ha a Vevő hibás teljesítés miatt áll el a szerződéstől.

 • Webáruházunkban a leadható legkisebb rendelés bruttó 6000 Ft (plusz göngyöleg)

 • Az esetleges jogviták elbírálására Felek a Pesti Központi Kerületi Bíróság illetékességét kötik ki.

 • Az itt nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.S.) Korm. számú rendelet szabályai az irányadóak.

 • A Venenum webáruház* a Vevők adatait a szerződések teljesítése és az esetleges kifogások intézése érdekében az ügyletekre vonatkozó adatokkal együtt tárolja, azokat alvállalkozóinak átadja, akik azonban nem jogosultak azokat a teljesítést követően tovább tárolni, illetve megőrizni vagy más harmadik személyek részére továbbadni.

 

Göngyöleg visszaváltása :

Az általunk forgalmazott betétdíjas termékek göngyöleg árát tudjuk levonni vásárlás során. Amennyiben csak göngyöleget akar visszahozni bizonylatot adunk, melyet 30 napig tud felhasználni vagyis levásárolni. A bizonylat elvesztéséből eredő károkért felelősséget nem vállalunk. A NEM üzletünkben és/vagy webáruházunkban vásárolt és betétdíjas söröspalackok beszámítási értéke eltérhet az azonos de tőlünk származó termékekétől.

 • Csak az elmosott, tiszta állapotú, hibátlan üvegeket vesszük át. Az általunk nem forgalmazott vagy nem betétdíjas üvegeket nem áll módunkban átvenni.

 • Címke nélküli és nehezen beazonosítható üvegeket nem áll módunkban visszavenni.

 • Nagyobb mennyiségű göngyöleg (3 vagy több rekesznyi) visszaváltását megtagadhatjuk, illetve azt csak az általunk forgalmazott rekeszekben, illetve csak részben tudjuk átvenni, a rendelkezésünkre álló üres rekeszek mennyiségének függvényében.

 • Nem betétdíjas palackok háztartási hulladéknak minősülnek és nem áll  módunkban átvenni.

Fontos változás:
Értesítjük meglévő és leendő vásárlóinkat, hogy a „2019 évben jelentősen megváltozott piaci-,
fuvarozási- és gazdasági körülmények miatt” a Magyarországon jelenleg forgalmazott betétdíjas 0,25l/0,33l-es belga sörösüvegek betétdíja 2020. Május 1-től megszűnt.
Tehát az érintett üvegeket Május 01. után nem áll módunkban átvenni, még megsemmisítésre sem.
A fehér (Delirium) üvegek egyelőre betétdíjasak maradtak.