St. Bernardus Prior 8 0,33L belga sör

St. Bernardus Prior 8 0,33L belga sör

1 199 Ft

(3 633 Ft liter)

Adóval együtt

Barna apátsági sör
Alkoholtartalom: 8% 

Gyártó St. Bernardus sörfőzde (1946), Watou

Nem betétdíjas termék

Mennyiség
Elfogyott! Ha többet szeretnél vagy pontos készletinformációt szeretnél hívd ügyfélszolgálatunkat.

St. Bernardus Prior 8

1946 és 1992 között a Westvleteren-i Sint-Sixtus apátság sörét a St. Bernardus sörgyár főzte. 1992 -ben a termelés visszatért a Westvleteren apátsághoz.

Ez azt jelenti, hogy a St. Bernardus Prior 8, Pater 6 és Abt 12 receptjei egészen 1946 -ig nyúlnak vissza. És a mai napig ezeket az apátsági söröket az eredeti Westvleteren élesztő felhasználásával készítik. Ezt az élesztőt a korábbi főzetekből nyerik ki, és rendszeresen feltöltik friss élesztővel.

Az évek során a sörfőzők finomhangolták az eredeti recepteket, és e sörök egyik legfontosabb összetevőjét az időt.

A hosszú tárolási időnek köszönhetően – ami akár nyolc hét - a nagyon telt ízt hagy a szánkban.

Feltűnő egyensúly van a malátás ízek, a gyümölcsösség és az édesség között, amelyet egy nagyon hosszú és kellemes lecsengés fokoz.

Bár a St. Bernardus Prior 8 alkoholban jóval könnyebb, mint nagy testvére, a St. Bernardus Abt 12, mégis nagyon egyben van.

A St. Bernardus Prior 8 illeszkedik a dubbel típusú sötét apátsági sörök hagyományához. Eredetileg a dubbel kifejezést használták a sör egyes nyersanyagainak megduplázására. Manapság a dubbel erős sötét, édes vagy keserű sör.

Alkoholtartalom: 8%

Erjesztés

A St. Bernardus Prior 8 is felső erjesztésű sör, palackos újraerjesztéssel.

A fő erjesztéshez a Westvleteren-i Sint-Sixtus apátság eredeti házi élesztőjét használják. Az újraerjesztéshez más élesztőt használnak.

Összetevők

A St. Bernardus Prior 8 kútvízzel, árpa malátával, Kent Golding aroma komlóval, Hallertau Magnum keserű komlóval, cukorral és élesztővel készül.

Szín és átlátszóság

Sötétbarna színű, selymesen puha habgallérral, kávés színű krémhabbal, amely szívesen tapad a pohár falára, és gyönyörűen megőrzi az aromákat.

Fogyasztási hőmérséklet

8–14 ° C

Pohár

Ezt a sört az eredeti és hagyományos formájú St. Bernardus pohárban kell felszolgálni, amely tökéletesen illik az apátsági stílusú sörökhöz.

Karakter, ízek és aromák

A Szent Bernát sörökre jellemző módon a sörfőzéshez használt víz sós érzeteket ad.
Ezenkívül elképesztő egyensúly van a pohárban.
Gyümölcsök, banán és datolya észtereivel van tele, finoman édes, kellemes hosszú lecsengéssel.

Gasztronómia

Ez a jól kiegyensúlyozott sör gazdag ízvilágával szinte bármilyen ételhez alkalmazkodik, akár párosításként, akár összetevőként.

A St. Bernardus Prior 8 illik a legtöbb sajthoz, jó kísérője (vagy összetevője) lehet egy nyúl- vagy őzpörköltnek, remek kiegészítője a homárételekhez készített mártásoknak, és jól illeszkedik a belga csokoládéhoz is.

 

 

Kapcsolódó termékek