Lobkovicz Jezek 11° 0,5L Cseh sör

Lobkovicz Jezek 11° 0,5L Cseh sör

829 Ft

(1 658 Ft liter)

Adóval együtt

Világos cseh sör

Alkoholtartalom:  4,8%

Kiszerelés: 0,5l üveg koronazárral

Gyártó: Jihlava pivovar Lobkovicz group

Az ár nem tartalmazza az 60 Ft betétdíjat.

Mennyiség
Raktáron

Jezek 11°

Mivel a sündisznó a királyi város, Jihlava szimbóluma, a Ježek lager a Jihlavai sörfőzdéjé is ez lett. Ezt a sört kiegyensúlyozott, friss és lágy ízek jellemzik.

Visszatérve az eredeti receptekhez, ma a Ježek sör az igényes, de becsületes felvidéki élet szinonimája. A kiegyensúlyozottság, a kellemesen kifejezett keserűség, a kivételes komlóaroma és a kiváló minőségű élesség pontosan illeszkedik a helyi sörínyencek természetéhez. Ježek ugyanúgy Jihlavához tartozik, mint Jihlava Ježekhez.
A Jihlav sör egy hagyományos, népszerű és gyakran  keresett ital Vysočinában. Valószínűleg a legrégebbi írásos jelentés  a jihlavai maláta- és sörfőzésről a 14. század első feléből való említés a városkönyvben  . A történelmi fejlődés 1859-ben csúcsosodik ki, amikor a jihlavai malátagyárak úgy döntöttek, hogy bezárják  az utolsó 4 sörfőzdét, és közös, modern sörfőzdét építenek.

Az új sörfőzde, a jihlavai jogrendszer folytatásaként, 1861. április 4-én ünnepélyesen megnyílt. Maga a sörgyár azonban 1860-at jelöli megalakulásának évének, amikor is fontos gazdasági egységként kezdett működni. Az új tulajdonos vezényletével a sörgyár visszatér a hagyományos receptek szerinti sörgyártáshoz, és mára gondosan összeállított sörválasztékot kínál fogyasztóinak, köztük olyan érdekes különlegességekkel, mint a Krasličák zöld sör vagy a piros Čertovský special.

Kapcsolódó termékek