St. Bernardus Abt 12 0,33L belga sör

St. Bernardus Abt 12 0,75L belga sör

3 549 Ft

(4 732 Ft liter)

Adóval együtt

Erős belga apátsági sör

Alkoholtartalom: 10,5%

Gyártó: St. Bernardus sörfőzde (1946), Watou

Nem betétdíjas termék

Mennyiség
Utolsó darabok raktáron

St. Bernardus Abt 12

Abszolút a csúcsot képviseli a St. Bernardus sörök csapatában. Egyben a legerősebb söre a gyárnak (10.5%). Sötét elefántcsont színű felsőerjesztésű sör. Köszönhetően lágy és fantasztikus gyümölcsös ízének, könnyen elvarázsolja kóstolóját.

Miért álruhás Westvleteren a Bernardus Abt 12 ?
Nyugat Flandria legtávolabbi csücskében a „La Plat Plays” közepén, a nyugat Flandriai komló mezők szivében készítenek egy nagyszerű sört a sör szerelmeseinek.
Ebben a Watou nevű festői faluban, szinte lelassult az idő a környező vidékhez képest. Az élet errefelé más, csendes, az itteniek összhangban élnek a természettel, itt a hagyományos értékrendek megmaradtak.

Történelem
Sörfőzdénk történelme két kolostorhoz kapcsolódik, az egyiktől a nevét kapta, a másiktól a sörét.

A Sajt Gyártás – Francia országi Mont des Cats in Godewaersvelde-i trappista szerzetesek
A múlt század eleji antiklerikális politika idején, a Cattsber Apátság közössége, mely Észak- Franciaországban taláható, elhatározta, hogy Watou-ba költöznek, pár kilóméterrel távolabb, de mégis Belga területre.
Átköltöztették a farmot a "Refuge Notre Dame de St.Bernard" -ba (Notredami St. Bernardus menedék) és megkezdték az apátsági sajt készítését.
A harmincas évek elején a szerzetesekkel szembeni hozzáállás javult franciaországban így 1934-ben az Apátok elhatározták, hogy visszaköltöztetik tevékenységüket Franciaországba.
Mr. Evarist Deconinck vette át a sajtgyárat a szerzetesektől és tovább bővítette azt. A legjobb sajtot St. Bernardus Watou néven forgalmazták. (Megj.: A sajtgyárat 1959-ben eladták és így a termelés a Belgomilk Moorslede kezébe került)

A Sörfőzde - A Westvleteren-i Trappista szerzetes
Röviddel a második világháború után Szt. Sixtus Trappista apátság keresni kezdte azt aki gyártaná a sörüket, mivel ők már nem akartak ezzel foglalkozni a továbbiakban.
Így odaadták a liszenszet a sajtgyárnak és megalakult a St. Bernardus sörfőzde. A Westvletereni sörmester, Mathieu Szafranski (lengyel származású) betársult a sörfőzdébe és magával hozta a receptúrát, a know-how-t és a St.Sixtux élesztő törzseket.
A söröket Trappist Westvleteren, St.Sixtus majd később Sixtus néven kezdték érékesíteni.
Majd 46 éven keresztül értékesítették a söröket, ezidő alatt a szerzetesek is folytatták a sörfőzést saját maguk és még három közeli kocsma részére, többek közt a kolostor közelében található In De Vrede-nek.
1992-ben lejárt a főzde liszensz szerződése és azóta ugyanazt a sört, ugyanazzal a receptúrával főzik, csak más néven:
St. Bernardus

Kapcsolódó termékek