Maredsous Tripel 10° 0,33L belga sör

Maredsous Tripel 10° 0,33L belga sör

1 259 Ft

(3 815 Ft liter)

Adóval együtt
Belga erős autentikus apátsági tripel
Alkoholtartalom: 10%
Gyártó: Moortgat Sörfőzde (1871) Breendonk-Puurs, Antwerpen
Nem betétdíjas termék

Vegyél poharat hozzá

Mennyiség
Raktáron

Maredsous 10 Tripel

Ami a maredsousi szerzeteseket illeti, a Maredsous Tripel-el egy igazi apátsági partisört alkottak, a „nec plus ultra”-t.
Ez a tripel egy különleges tiple, amelyet régen különleges alkalmakra, pl. egyházi  ünnepekre főztek.
Kiemelkedik mind intenzív színének, mind ízének köszönhetően. Utóbbiért nagyrészt a palackon belüli újraerjesztés a felelős, de ez a felsőerjesztésű sör fényes borostyán-sárga színét többek közt a különleges karamell malátáknak köszönheti.

Az összetett bukéja azonnal magával ragadó, gyümölcsös illatában, banán és zamatos narancs, alkohol, mazsolás és egyéb szárított gyümölcsök sejlenek. Mindezt egy csipetnyi karamellel melyet a karamellmalátától kap.

A banán és a narancs gyümölcsös észterei a felhasznált élesztőre jellemzőek. A Maredsous Tripelről elmondható, hogy a szájban olvad és enyhe keserűséggel távozik. A befejezésben a sörben lévő alkohol kellemesen melengető. Összetett, gazdag aromájú sör, teljesen lekerekített hosszan tartó ízekkel.     

Erjesztés

A Maredsous Tripel felsőerjsztésű sör, amely újra erjed a palackban. A fő erjedés  kb. 25 ° C megy végbe. A palackban történő újraerjesztést cukor és élesztő hozzáadásával segítik elő.

Összetevők

A Maredsous Tripel természetes összetevőkből készül: víz, élesztő, borostyánsárga árpamaláta, stájer arany és Saaz-Saaz komló.

Szín és átlátszóság

A Maredsous Tripel színe borostyánsárga, dús fehér habbal, rengeteg apró buborékkal. Lassan és egyenletesen a kellő alázattal öntsd a Maredsous kehelybe. Az élesztő külön is fogyasztható, ha szükséges, de ennél a sörnél nem szokás az pohárba önteni.

Fogyasztási hőmérséklet

6 – 10 °C

Pohár

A Maredsous söröket Maredsous kehelyben szokás felszolgálni, amely jellegzetes vallásos formája az apátsági és a trappista sörökhöz illeszkedik.

Karakter, ízek és aromák

A Maredsous Tripel malátás, csipetnyi karamelllel. Savanyú, édes és keserű ízek gyönyörű harmóniájában. Tiszta, alkoholos, enyhén gyümölcsös, teli aromákkal a szájában és finoman keserű.

Gasztronómia

A Maredsous Tripel remek párosítás párolt cikóriával, gombával, édesköménnyel, kagylóval, libamájjal, kemény burgonyával és finom húsmártásokkal.

Ez a tripel szereti a jó desszertet is. Például tökéletes a tarte tatinhoz (ez egy fejjel lefelé fordított almás pite), passzol az alma savanyúságához és a cukor által képződött karamellhez. További sikeres kombinációk közé tartoznak a fahéjjal vagy banánnal készült desszertek, vagy bármilyen lágy, nem erős ízű lágy sajt.

Ez még talán érdekelhet

Kapcsolódó termékek