• Alacsonyabb ár
Maredsous Blonde 6° 0,33L  belga sör

Maredsous Blonde 6° 0,33L belga sör

1 079 Ft
999 Ft Megspórolva 80 Ft

(3 028 Ft liter)

Adóval együtt
Belga autentikus apátsági ale
Alkoholtartalom: 6%
Gyártó: Moortgat Sörfőzde (1871) Breendonk-Puurs, Antwerpen
Nem betétdíjas termék.
Vegyél poharat hozzá

Mennyiség
Raktáron

Maredsous Blonde 6°


Ez az arany színű apátsági sör az egyik legautentikusabb belga sörnek tekinthető. Törzskönyve a francia forradalom előtti időszakra nyúlik vissza. Ez idő alatt sok belga apátság és a hozzájuk tartozó közösségek megszűntek létezni. De néhány, mint például a Maredsous-apátságot alapító bencések túlélték, hogy később újrainduljanak. Ez által az apátsági sörök tradíciója e finom sör arany csillogásában ismét ránk ragyog.

A Maredsous Blondot először azért főzték, hogy a szerzetesek egy-egy fárasztó délelőtt után csillapíthassák szomjukat az ebéd során. Természetesen mindez mértékkel történik.
Enyhén malátás belga blond, zamatos, gyümölcsös ízekkel, és kissé száraz komlós aromákkal.

A kezdeti illat enyhén füstös illatú méz. Az íze gyönyörűen lekerekített, finom karamelles tapintással. Így a Maredsous Blond illata és íze szinte tökéletes kombinációjaként egyesül, ahol minőségi komló és maláta és a sajátos élesztő kerek eggyé váljon.

A Maredsous Blond nem túl keserű, de a komló íze jellegzetes erre a sörre. Mindez kellemesen tiszta ízvilágú befejezésbe torkollik. Ez az összetettség teszi a Maredsous Blondot sokoldalúvá.

Ez egy remek szomjoltó, amely némileg kiemelkedik a sörök sokasága közül; nagyszerű asztaltárs, amely növeli a tartalmas főételek élvezetét és jó választás apátsági sajthoz vagy süteményekhez az étkezés befejezéséhez.
Egy sör, amit mindenki szívesen fogyaszt.

Összetevők

A Maredsous Blond 100% -ban természetes alapanyagokból készül:  árpa maláta, Stájer Golding és Saaz-Saaz komló.

Fogyasztási  hőmérséklet

Hőmérséklet: 6 - 10 ° C

Pohár

A Maredsous Blond-ot  Maredsous kehelyből illik fogyasztani, amely jellegzetes vallásos formája az apátsági és a trappista sörökhöz illeszkedik.

Karakter, ízek és aromák

A Maredsous Blond-ra talán a legjellemzőbb a malátás aromák sokfélesége. Harmonikus, gyümölcsös és könnyű sör, száraz és kissé komló ízekkel.

Gasztronómia

A Maredsous Blond finom kombinációt alkot párolt cikóriával, rántott gombával, édesburgonyával, burgonyapürével, rákfélékkel, kagylóval, sushival, sült csirkemellel, pármai sonkával, borjúhéjjal, mustárral, zamatos mártásokkal, valamint krémesekkel, zöld növényekkel, például kaporral, körtével, almás pitével.

Az apátság által gyártott Maredsous sajt (vagy Tomme Troislaits Maredsous) juhok, tehenek és kecskék tejéből készül. Gyönyörűen illeszkedik ehhez a sörhöz. Így a bretagne-i Mont St-Michel sajt is, amelyet nem pasztőrözött tejjel készítenek.

Ez még talán érdekelhet

Kapcsolódó termékek