Maredsous Bruin 8° 0,33L belga sör

Maredsous Bruin 8° 0,33L belga sör

1 139 Ft

(3 452 Ft liter)

Adóval együtt
Belga apátsági dubbel
Alkoholtartalom: 8%
Gyártó: Moortgat Sörfőzde (1871) Breendonk-Puurs, Antwerpen
Nem betétdíjas termék.
Vegyél poharat hozzá
Mennyiség
Raktáron

Maredsous Bruin 8°

Belgium méltán büszke ősi szerzetesi hagyományaira, amely évszázadokra nyúlik vissza. A francia forradalom (1789-1799) sok apátsági közösséget törölt le a térképről. Ezek egy részét azonban a 19. században újraépítették és szerencsére a Maredsous-apátság is köztük volt.

Minden akkreditált apátsági sör kapcsolódik ehhez a szerzetesi örökséghez, mivel a legtöbb apátság területén általában sörfőzde működött, működik. Mondanunk sem kell, hogy a barna apátsági sörök ennek az örökségnek a klasszikus gyöngyszemei, amely a sok belga sörfőzde kínálatában szerepel. Lépjen be a Maredsous Bruin vagy a Brune sötét, mégis világos apátsági sör világába, markáns kifinomultsággal és kiegyensúlyozottsággal.

Az első íz a karamell. Ezt azonnal egy kifejezetten pörkölt, kávéra (mokkára) emlékeztető aroma követ. A Maredsous Bruin könnyen fogyaztható, semmilyen módon nem túl testes, de az alkohol minden bizonnyal érezteti jelenlétét.

A keserűség elsősorban a diós karakteréből fakad, amely jól illeszkedik a sötét malátafajták pörkölt ízéhez. Ez a keserűség a korty végén is kifejező és hosszan elhúzódó lágyságban végződik.

Akkoriba legfőképp karácsonyra főzték a barna söröket így a Maredsous Bruin-t is. Vélhetőleg ennek a régi hagyománynak eredménye, hogy a legtöbb Belga karácsonyi sör barna.

Erjesztés

A Maredsous Bruin felsőerjsztésű sör, amely újra erjed a palackban. A fő erjedés kb. 25 ° C megy végbe. A palackban történő újraerjesztést cukor és élesztő hozzáadásával segítik elő.

Összetevők

A Maredsous Bruin vizet, élesztőt, árpamalátát és sötét (pörkölt) árpamalátát, stájer aranyat és Saaz-Saaz komlót tartalmaz.

Szín és átlátszóság

Maredsous Bruin vörösesbarna színű sötét és gazdag habkoronával. Ne öntsük az élesztőt a sörbe, hanem külön élesztős pohárkába, ízlés szerint.

Fogyasztási hőmérséklet

6 - 10 ° C

Pohár

A Maredsous söröket kehelypoharakban szolgálják fel, ami az apátsági sörökre általában.

Karakter, ízek és aromák

Pörkölt és égetett aromák jellemzik egy csipet kávéval és étcsokoládéval. Finom karamellás buké, sötét gyümölcsök észtereivel, csokoládé és karamell.

Gasztronómia

Maredsous Bruin ízletes sajttal, de elég robusztus ahhoz, hogy jól illeszkedjen a húsos ételekhez. Kitűnő párosítás étcsokoládéval. Csakúgy, mint egy kávé, ennek a sör íze és malátás illata gyönyörűen beleolvad a keserédes kakaós finomságba.

Maredsous Bruin jó partner olyan ételekkel, mint a párolt cikória, gomba, tonhal, osztriga, fogas steak (' onglet de boeuf '), grillezett marhasteak velővel (' tâche noire '), barna mártások és ételek melyek szegfűszeget tartalmaznak.

Kapcsolódó termékek