St. Bernardus Extra 4 0,33L belga sör

St. Bernardus Extra 4 0,33L belga sör

869 Ft

(2 633 Ft liter)

Adóval együtt

Világos Apátsági sör

Alkoholtartalom: 4,8%

Gyártó St. Bernardus sörfőzde (1946), Watou

Nem betétdíjas termék

Vegyél hozzá poharat

Mennyiség
Raktáron

St. Bernardus ERXTRA 4

Az Extra 4 a népszerűen híres St. Bernardus család legújabb tagja. Frissítő világos sör, amelyet a klasszikus single stílusban főznek. Extra 4-et minden évben tavasszal és nyáron élvezhetjük.

Erjesztés

Felső erjesztésű sör, a második erjesztés a palackban történik

A Westvleteren Sint-Sixtus apátság eredeti házi élesztőjét továbbra is a főerjesztéshez használják, a palackos erjesztés során más élesztőt adnak hozzá.

Szín és átlátszóság

Az Extra 4 világos szalma arany árnyalatával ragyog, tetején hófehér gallérral. Az üvegben történt utóerjesztésnek köszönhetően finom gyöngyözést mutat a pohárban.

Fogyasztási hőmérséklet

6-10 ° C

Pohár

A St Bernardus Extra-t a hagyományos St Bernardus pohárból fogyaszd, amelyet kifejezetten az ezen apátsági sörök számára fejlesztettek ki.

Karakter, ízek és aromák

Az alacsonyabb alkoholtartalom ellenére íz gazdag, karakteres sör.  A maláta édes illatát gyönyörűen egészíti ki a frissítő, üdítő és virágos ízek széles kavalkádja, beleértve a citrusféléket és a szegfűszeget egy csipetnyi borssal. Ezt az ízcsokrot tökéletesen egyensúlyozza ki a komló kifinomult aromáival, anélkül, hogy túlzottan keserű lenne. A lecsengése enyhén száraz, melyet a vége felé gyümölcsös citrusos illat kísér. Összességében egy ízig-vérig szomjoltó sör az eredmény a maga (belga sörökhöz képest) szerény, 4,8%-os alkoholtartalmával.

Gasztronómia

A sör könnyed ízei visszafogottak, frissítő kísérője lehet az ízletes provence-i ételeknek és a grillezett húsoknak. Tökéletes szomjoltó, és aperitifként is kiválóan alkalmas.

Ez még talán érdekelhet

Kapcsolódó termékek