Westmalle Tripel 0,75L belga trappista világos sör

Westmalle Tripel 0,75L belga trappista világos sör

3 659 Ft

(4 878 Ft liter)

Adóval együtt
Authentikus Trappista világos tripel
Alkoholtartalom:9,5%
Gyártó: Abdij de Trappisten van Westmalle Sörfőzdéje (1836) Malle, Antwerpen
Nem betétdíjas termék.
Mennyiség
Utolsó darabok raktáron

Westmalle Trappist Tripel belga világos trappista sör elegáns 750ml-es kiszerelésben


1934-ben az új Westmalle sörgyár sikeres megnyitását egy úttörő új „szuper sörrel” a Westmalle Tripel-el ünnepelték, amelyet már a helyszínen főztek. Közismerten a világ első Tripel-jeként tartják számon. A Tripel kifejezést is nekik tulajdonítják. Henri Vanderlinden, a Brasschaat közeli Witkap sörfőzőjének receptje alapján készül, aki akkoriban a Westmalle tanácsadójaként tevékenykedett.
Ezt a sört nagyon erősnek tartották, főleg az akkoriban főzött sörökhöz képest. A Westmalle Tripel a jellegzetesen erőteljes és kifinomult karakterére épült, és kizárólag természetes összetevőket használtak fel a főzési folyamatban - például valódi kelet -európai komlóvirágokat - és a legmagasabb minőségű árpa malátát.

Hosszú évtizedek óta ez a sör továbbra is méltó becenevéhez - „minden Tripel anyja” - domináló, de kifinomult komló keserűségével és gyümölcsös édességével. Sokgyermekes anyaként: a tripel-stílus az egyik legnépszerűbb stílus a kezdő hobbi sörfőzők körében, Belgiumban és határain túl is.

Mély aranysárga színe az őszi színek élénkségét idézi. Ha ezt a sört jól behűtve töltik ki, deres sárga ködként jelenik meg a pohárban. Mindezt egy fényűző, krémes habkorona teszi teljessé.

Hagyományosan a Westmalle kehelyben szolgálják fel, csiszolt utánzatú üvege szinte már szent Grál jellegű, domború "Westmalle trappist" felirattal, mely a sörfőzde szárnyas logója felett a sörfőzde kezdőbetűivel jelenik meg. A kehely szárának tetején ugyan az a gyűrű látható, amelyről szintén híresek a Westmall-os 33 cl -es palackok.

Ugyan ilyen palackokban kapható a Belgák No'1 söre a Westvleteren is. Nem véletlen és az sem, hogy az első 4 betű mindkét sörnél megegyezik "WEST".
Ez a kékvérű sör egyenes leszármazottja a Westvleterennek.

A Westmalle Triple édes banánossággal csábít, de aztán a komló keserűsége biztosítja az aromaszimfónia hátterét. Malátás testét élesztős alkohol -észterek és komlóvirágok gazdagítják. A karakter túlnyomórészt gyógynövényes és földes, melyet a bőséges szénsav gyöngyöző buborékjai teszik még élénkebbé és karakteressé.

Ez még talán érdekelhet

Kapcsolódó termékek