Brugge Tripel 0,33L belga sör

1 139 Ft

(3 452 Ft liter)

Adóval együtt

Világos pasztörizálatlan városi tripel sör

Alkoholtartalom: 8.5%

Gyártó: Palm sörfőzde

Nem betétdíjas termék

Kérj poharat

Mennyiség
Raktáron

 Brugge Tripel

Sok belga városnak van saját városi söre. Brugge sem kivétel melyet régen a De Gouden Boom sörgyár készített. A Brouwerij Palm 2004 -ben vette át a De Gouden Boom irányítását, és azóta is gyártja ezt a sört Brugge Tripel néven.

Ennek a városi sörnek a gyökerei azonban sokkal mélyebbre nyúlnak vissza, valójában egészen a középkorig.

Ez még azelőtt történt, hogy a komló ezekre a partokra érkezett, és amikor a sörfőzők a gruut nevű gyógynövényes ízesítő keveréket használták. A brugge -i Gruuthuus emlékeztet azokra az időkre, amikor a Gruuthuus urai Flandria grófja nevében beszedték a sörfőzde gruut-jára kivetett jövedéki adót.

A Brugge Tripel megőrizte a gyógynövények aromáját, ez a múltra utal. A Tripel azt jelenti, hogy a szokásosnál több alapanyagot használtak fel. A tripelek általában szőke színűek, erős maláta és/vagy komló keserű ízűek.

Összetevők

A Brugge Tripelt tiszta forrásvízzel, a Kent Golding komlóval és a sörfőzde saját receptje alapján készített pale malátával főzik.

Szín és átlátszóság

Ez egy szép aranyszőke színű sör, borostyán illattal. A finom, de tömör hab úgy tapad a pohár falára, mintha brugge -i csipkefátyol lenne.

Fogyasztási hőmérséklet:

8-12 ° C

Pohár

A Brugge Tripelt saját elegánsan magas, logózott poharában szolgálják fel, amely tökéletesen illeszkedik a kézhez. A pohár felfelé keskenyedik, hogy megőrizze a sör aromáját.

Karakter, ízek és aromák

A Brugge Tripel meglepően malátás, banán, cuberdon (tipikus belga édesség, hagyományos málna ízű), karamell és csokoládé illatával, valamint az élesztő által sült és füstölt jegyekkel.

Ez a tripel erőteljes, keserű és édes fűszeres ízekkel. Szájban telt, hosszú, enyhén keserű lecsengéssel.

Gasztronómia

A Brugge Tripel remekül passzol olyan ételekkel, amelyekhez nyúl, fogoly vagy fürj használható erős gyógynövényes ízekkel. Nagyon alkalmas vadakkal, halakkal vagy homárral kombinálva is.

Ami a sajtot illeti, ajánljuk: a zamatos, pasztörizálatlan belga Li Petit Rossét, a holland Goudát vagy a "Campoestrella" -t, vagy a spanyol érett juhsajtot, amely diós ízű.

Ez még talán érdekelhet

Kapcsolódó termékek