Brugge Tripel 0,33L belga sör
(3 452 Ft liter)
Világos pasztörizálatlan városi tripel sör
Alkoholtartalom: 8.5%
Gyártó: Palm sörfőzde
Nem betétdíjas termék
Brugge Tripel
Sok belga városnak van saját városi söre. Brugge sem kivétel melyet régen a De Gouden Boom sörgyár készített. A Brouwerij Palm 2004 -ben vette át a De Gouden Boom irányítását, és azóta is gyártja ezt a sört Brugge Tripel néven.
Ennek a városi sörnek a gyökerei azonban sokkal mélyebbre nyúlnak vissza, valójában egészen a középkorig.
Ez még azelőtt történt, hogy a komló ezekre a partokra érkezett, és amikor a sörfőzők a gruut nevű gyógynövényes ízesítő keveréket használták. A brugge -i Gruuthuus emlékeztet azokra az időkre, amikor a Gruuthuus urai Flandria grófja nevében beszedték a sörfőzde gruut-jára kivetett jövedéki adót.
A Brugge Tripel megőrizte a gyógynövények aromáját, ez a múltra utal. A Tripel azt jelenti, hogy a szokásosnál több alapanyagot használtak fel. A tripelek általában szőke színűek, erős maláta és/vagy komló keserű ízűek.
Összetevők
A Brugge Tripelt tiszta forrásvízzel, a Kent Golding komlóval és a sörfőzde saját receptje alapján készített pale malátával főzik.
Szín és átlátszóság
Ez egy szép aranyszőke színű sör, borostyán illattal. A finom, de tömör hab úgy tapad a pohár falára, mintha brugge -i csipkefátyol lenne.
Fogyasztási hőmérséklet:
8-12 ° C
Pohár
A Brugge Tripelt saját elegánsan magas, logózott poharában szolgálják fel, amely tökéletesen illeszkedik a kézhez. A pohár felfelé keskenyedik, hogy megőrizze a sör aromáját.
Karakter, ízek és aromák
A Brugge Tripel meglepően malátás, banán, cuberdon (tipikus belga édesség, hagyományos málna ízű), karamell és csokoládé illatával, valamint az élesztő által sült és füstölt jegyekkel.
Ez a tripel erőteljes, keserű és édes fűszeres ízekkel. Szájban telt, hosszú, enyhén keserű lecsengéssel.
Gasztronómia
A Brugge Tripel remekül passzol olyan ételekkel, amelyekhez nyúl, fogoly vagy fürj használható erős gyógynövényes ízekkel. Nagyon alkalmas vadakkal, halakkal vagy homárral kombinálva is.
Ami a sajtot illeti, ajánljuk: a zamatos, pasztörizálatlan belga Li Petit Rossét, a holland Goudát vagy a "Campoestrella" -t, vagy a spanyol érett juhsajtot, amely diós ízű.