Trappistes Rochefort  8° 0,33L belga trappista sör

Trappistes Rochefort 8° 0,33L belga trappista sör

1 379 Ft

(4 178 Ft liter)

Adóval együtt
Belga Trappista barna sör
Alkoholtartalom: 9,2 %
Gyártó: Notre Dame de St. Rémy apátsági sörfőzde (1889), Rochefort (Namur)

Nem betétdíjas termék

Vegyél hozzá poharat

Mennyiség
Raktáron

Trappist Rochefort 8

A tradíció és a származás könnyen utolérhető a Rochefort 8 ízében. Az 1960 -as évek óta a Rochefort saját élesztőkultúrája termeli ezeket a jellegzetes észtereket isteni főzeteiben. És még ma is, a kalciumban gazdag Tridaine-forrás vizéből főzik a Rochefort híres trappista söreit, mely 42 méterrel az apátság felett ered. Ez a forrásvíz egyedülálló összetételű, mely varázsolható  Rochefort sörökké, a szerzetesek „boszorkánykonyhájában”. Csak hozzáadják az árpamalátát, búzakeményítőt és komló pelletet...

Míg a három sör alapreceptje változatlan, mindegyiket megkülönbözteti a hozzáadott maláta és kandiscukor mennyisége. A Rochefort 8-at a zöld kupakjával 1954-ben látott napvilágot. Ez a család akkoriban legfiatalabb tagja azonnal méltó fogadtatásban részesült, mint az egy meglehetősen fontos sörnek kijár. Egy év múlva hivatalosan is a Rochefort trió tagja lett és „spéciale” néven forgalmazták. Vannak, akik még mindig ezen a néven emlegetik.

A Rochefort 8 egy olyan sör, amelyet akár lazításképpen is kóstolhatunk. Nem túl sűrű, könnyen lemegy, csendesen pezseg. Az alkohol nem engedi elfelejteni, hogy ez egy igazi degustációs sör, amelyet nem lehet siettetni. Édes és csokoládés, kellemes, de soha nem unalmas.

Összetevők

Forrásvízzel, pale malátával és müncheni malátával, malátázatlan gabonafélékkel, Hallertau és Stájerország Golding komlójával, élesztővel, kandis és kristálycukorral készül.

Szín és átlátszóság

A krémes tejcsokoládé szerű színeződés ragad az pohárra az a tekintélyes habfelhő alatt. A Rochefort 8 barna sör, de nem olyan mély színű, mint a Rochefort 10.

Fogyasztási hőmérséklet

8 ° C- 14 ° C

Pohár

Hagyományosan az elegáns Rochefort kehelyben szolgálják fel, melyet arany karima díszít.
Összenyomott tulipán formára emlékeztet, és büszkén jeleníti meg a Rochefort nevet jellegzetes gótikus betűkkel. A talptól felfelé a szár nagyon enyhén megvastagszik, mint egy fordított vízcsepp, amely a kehely felé folyik.

Karakter, ízek és aromák

A Rochefort élesztőt először a gyógynövényi aromákkal követik  - egy csipetnyi tejességgel kiegészítve - enyhén fenolos karakterrel és fokozatosan terjedő édeskés alkoholos ízzel. A lágy karamellát a tejcsokoládés aromákban egészítik ki, mielőtt malátás keserűséggé alakulna, ami különösen érezhető a korty végén, kis szegfűszeggel lezárva az élményt.

Gasztronómia

A sertéskaraj barna mártással, burgonyával, hozzá a Rochefort 8-al leöblítve kellemesen keser-édes íz kombót eredményez. Ez a sör illik az „Achelse Blauwe” fajta erős, belga sajtjaihoz is, vagy az itthon kapható pikáns kék márványsajtok bármelyikéhez. Nyugodtan fogyaszd hozzá kedvenc keserű étcsokoládédat, jól illik hozzá.
Extra dekadens akarsz lenni? Párosítsd kedvenc rumoddal.

Ez még talán érdekelhet

Kapcsolódó termékek