Mc Chouffe 330ml

Mc Chouffe 0,33L belga sör

1 169 Ft

(3 542 Ft liter)

Adóval együtt
Belga barna ale
Alkoholtartalom: 8%
Gyártó: Achouffe sörfőzde (1970), Achouffe, Liege
Nem betétdíjas termék
Mennyiség
Utolsó darabok raktáron

Mc Chouffe

A híres világos La Chouffe barna fivérét először 1987 -ben dobták piacra. Az Mc Chouffe-al az volt a cél, hogy a „dubbel” stílusú hagyományos barna  apátsági sör és a skót stílusú barna sör (erősebb malátás ízű) karaktere egyben jelenjen meg, mint Mc Chouffe, ahol a név és a címkén látható skót nadrágos törpe is erre utal.
A Brasserie d’Achouffe ezt a sört „Ardeneki scotch” -ként is emlegeti, tisztelegvén és elismerésként a legnépszerűbb törpés sörre előtt. A La Chouffe-al ellentétben gyógynövényeket nem adnak a főzethez. Kitöltés után ez a szűretlen sötét sör gyönyörködteti a szemet, mély rubinvörös színével.

Az illatától orrunk azonnal megtelik erős aromákkal a tekintélyes alkoholtartalom által. Az ánizs és az édesgyökér középpontjában áll, amelyben jól harmonizál  a krémes karamellesség. Jelentős aromája ellenére íze meglepően enyhe, ami olyan fák gyümölcseire hajaz mint a körte. A Mc Chouffe nem nagyon  keserű, és aki megkóstolja, azt hosszan tartó,  melengető utóízzel jutalmazza.

Csakúgy, mint a La Chouffe, az Mc Chouffe is kétszer erjesztett sör, amely egyszer a hordóban és másodszor a palackban érik. A főerjesztés és tárolás után az újraerjesztést élesztő és cukor hozzáadásával elősegítik, közvetlenül palackozás előtt.

A Mc Chouffe teljesen természetes összetevőkből készül: víz, élesztő, halvány árpa maláta, Saaz-Saaz és stájer arany komló. Barna kandiscukrot is tartalmaz.

A Mc Chouffe -ot a kandiscukor mélybarnára festi. Szűretlen sör így ködös megjelenésű, szépen kontrasztot adván a vastag fehér habbal és a gyöngyöző buborékokkal. Az üveg alján leülepedett élesztőt érdemes a sörrel együtt kitölteni.

Ez még talán érdekelhet

Kapcsolódó termékek