Cornet Oaked 0,33L belga sör

1 229 Ft

(3 724 Ft liter)

Adóval együtt
Tölgyfahordós érlelésű világos Belga ala
Alkoholtartalom: 8,5%
Gyártó: Palm Sörfőzde (1747) Steenhuffel, Brabant
Nem betétdíjas termék
Mennyiség
Raktáron

A Cornet Oak

Szalmasárga szín, tartós, hatalmas fehér habkorona diszkréten de határozottan érezhetőek a fától kapott zamatok egy pici vaníliás ízvilággal, melynek bársonyossága a tölgyfahordóban érlelt borok vetélytársává emeli.

A tölgyfahordós érlelésnek köszönhető gyümölcsös, élesztős és édes vaníliás ízek kiegyensúlyozott keverékét kapjuk, mely a korty végén nem rest kissé felmelegíteni kóstolóját, hogy aztán némi gesztus szintű keserűséggel búcsúzzon.
Felső erjesztésű sör, palackos utóerjesztéssel.

A De Hoorn mikrosörfőzde 2014-ben újjáalakult. A Cornet piacra dobásával a Brouwerij Palm a tölgyfás sörök hagyományához nyúl vissza, ahol a tölgyet használják az íz kialakítására.

A De Hoorn sörfőzde által alkalmazott négy „Ingredients Masters” (a gyógynövényekért, a komlóért, a gyümölcsért és a fáért felelős) fejleszti a sörfőzde új söreit. A „famester” szívesen kísérletezik a francia, magyar és amerikai tölgyfából beszerzett fával, különböző formátumban: pirítatlan, félig pirított és teljesen pirított.

A Cornet lenyűgözi Önt nagyon finom, akaratos, de kifinomult faízével és selymes, szájérzetével. Kóstolja meg a sikeres egyensúlyt az élesztő gyümölcsössége és a fából fakadó vaníliás édesség között.

A hosszú lecsengése melegséget ad, enyhe keserűséggel kísérve.

A sört Theodoroor Cornetről nevezték el. A 17. században a steenhuffeli Afspanning De Hoorn fogadótulajdonosa volt, a sörfőzésért és a lepárlásért felelős.

Maldeghem-Steenhuffel gróf, a Diepensteyn-i kastély ura kérésére Theodoor sört kezdett főzni, amelyet „tartóztatónak” szántak.

Ez a sör tölgyfahordókban érlelődött a Diepensteyn-kastély pincéiben, amelyet addigra már a sörfőzde vásárolt meg.

2014-ben a Steenhuffel sörfőzde területén egy… De Hoorn nevű mikrosörfőzdét telepítettek – és így tért vissza a Brouwerij Palm falusi sörfőzdei gyökereihez.

Ez még talán érdekelhet

Kapcsolódó termékek