Rodenbach Grand Cru 0,33L belga sör

Rodenbach Grand Cru 0,33L belga sör

1 479 Ft

(4 482 Ft liter)

Adóval együtt

Fflamand vörös ale

Alkoholtartalom: 6%

Gyártó: Palm Sörfőzde (1747) Steenhuffel, Brabant

Nem betétdíjas termék

Mennyiség
Raktáron

Rodenbac Grand Cru

A Rodenbach Grand Cru egy archetipikus flandriai vörösbarna sör. Mindegyik sör egyedi keverék, de mindegyiknél ugyanaz a főzési folyamat jellemző, amely a Roeselare és Kortrijk környékére jellemző.

A Rodenbach Grand Cru tipikus édes-savanyú ízét kétlépcsős fermentációs eljárással állítják elő, amelyet vegyes fermentációnak neveznek, amely magában foglalja a felső erjesztést és a bakteriális fermentációt tejsavbaktériumok alkalmazásával. A Rodenbach Grand Cru tölgyfa erjesztőben vagy hordóban érlelődik két évig, így a sör egyedi, boros összetett gyümölcsösséget kap.

A Rodenbach, az anyasör általában egynegyed érett sör, háromnegyed fiatal sör. A Rodenbach Grand Cru esetében a keverék kétharmada érett sör, egy fiatal főzet egyharmadával.

A flandriai „roodbruin”, vagy vörösbarna sörök a középkorra vezethetők vissza. Abban az időben a komló, a sör modern tartósítószere még nem jutott el Belgiumba, de a sörfőzők tudták, hogy a tejsavat és az ecetsavat tartalmazó sörök tovább tartanak. Ebből eredt a savanyú sörök hagyománya, amelyet úgy készítettek, hogy egy fiatal és újonnan erjesztett sört egy régebbi sörrel kevertek össze, amely befejezte az erjedést. A komló keserűsége alig észrevehető ebben a stílusú sörben.

A Rodenbach Grand Cru és maga a Rodenbach mellett a Rodenbach termékcsalád két prémium degustációs sört is tartalmaz: a Rodenbach Vintage és a Rodenbach Caractère Rouge. Végül, de nem utolsósorban a Rodenbach sörgyár gyümölcsös ízével készíti el a frissítő Rodenbach Rosso -t.

Összetevők

A Rodenbach Grand Cru csak természetes összetevőkből készül: vízből, a kettős célt szolgáló komlófajtákból a nyugat -flandriai Poperinge környékéről, és többféle nyári árpából készült színező malátából.

Pohár

A Rodenbach Grand Cru-t saját elegáns tulipán alakú poharáben érdemes felszogálni, mely lehetővé teszi az aromák teljes kibontakozását.

Karakter, ízek és aromák

Ez a kétharmada-egyharmad fiatal Rodenbach és tölgyfa érlelésű Rodenbach keveréke összetett és gyümölcsös sört eredményez, hosszan tartó utóízzel. A Rodenbach Grand Cru különféle aromái teszik figyelemre méltó sörré.
Kiérezhetjük a piros gyümölcsöket, a vaníliát, a fát, a sajtot, a csokoládét és a karamellt. szép egyensúlyban a tejsavak és az ecetsavak között. Ízvilág nagyon közel van a borhoz, az almaborhoz és a calvadoshoz.

Gasztronómia

A Rodenbach Grand Cru kiváló aperitif sörnek. Az enyhe savanykás íz serkenti az étvágyat és elősegíti az emésztést. A Rodenbach Grand Cru friss tisztított garnélarákhoz, önmagában vagy garnélarák krokett vagy marinált tengeri ételek tál kísérője is lehet.

Sajtpárosításhoz a brugge -i kemény sajtot, a „Bruggekaas” -t javasoljuk, amelyet Rodenbachban érlelnek, vagy a krémes, friss „Ecume de Wimereux” fehérkérgű sajttal.

Kapcsolódó termékek