Lindemans Faro 0,25L 4,5% belga sör

929 Ft

(3 716 Ft liter)

Adóval együtt
Gyümölcs hozzáadása nélkül készített lambic Faro sör
Alkohol tartalom: 4,5%
Gyártó: Lindemans Sörfőzde (1869), Vlezenbeek, Brabant
Nem betétdíjas termék.

Mennyiség
Raktáron

Lindemans Faro

A Lambic a világ egyik legrégebbi sör típusa. Ínyencek szerint ha nem legjobb, még akkor is, ha jellegzetes savassága nem mindenkinek jön be. Ennek ellensúlyozására kezdtek el cukrot adni hozzá. Így született meg Faro-Lambic. A cukorszirup hozzáadása a lambic-hoz szinte maga volt a kinyilatkoztatás Bruegel idején (Idősebb Pieter Bruegel Breda, 1525? – Brüsszel, 1569. szeptember 9. a neves flamand festőcsalád első, legjelentősebb tagja, a 16. század legnagyszerűbb flamand festője.. Wikipedia)
Egyesek szerint a Faro-Lambic-tól kapta Bruegel az ihletet, és nélküle csak egy hétköznapi festő lett volna, akinek vásznait csak a bolhapiacon lehetett volna eladni.
A 19. századig Faro-Lambic nagyon elterjedt a brüsszeli régióban. Az ottani folklór gyakran kapcsolódott hozzá, és az isteni nedű úgy folyt nagyobb ünnepeken, mint a víz. Aztán a Faro-Lambic szép lassan a feledés homályába merült.
A Lindemans család csak 1978 -ban hozta ismét divatba. A Faro-Lambic nemcsak könnyű, hanem öröm is fogyasztani.
Kellemes, gyümölcsös-savanykás, kissé vörös abszintot idéző
illattal és vörösesbarna, szinte habmentes testtel mutatkozik be a Faro. Ízében nagyszerű harmónia; a háttérben domináló savanykás, fanyar, grapefruit szerű lambic alaphoz tökéletes ütemérzékkel kapcsolódnak a cukor karamellizált, selymes jegyei, hogy összhangzatuk a kezdetektől a záró utóízekig végigkísérje az összes kortyot.

Fogyasztása 2-3 C°-ra hűtve ajánlott.

Kapcsolódó termékek