Termékek listája márka szerint Engelszell Abbaye (Osztrák apátság)

Engelszell Abbaye (Osztrák apátság)

- Adjon jó időt és csendet.

Ezt a mottót éljük minden nap a sörökben. Természetes folyamatok zajlanak a főzés során, de a sör erjesztése, érlelése és tárolása során is. Ezeknek a folyamatoknak az időtartama nem mindig lehet azonos, ezért a sörnek elegendő időt és pihenést adunk a teljes íz kialakításához. Ma türelmesnek kell lenned ahhoz, hogy egy jó sört kapj.

2012-ben a kolostor helyén megalapították a mai sörfőzdét. Ez az Engelszell-i Apátságot a nyolcadik sörfőzdévé tette, amely csatlakozott a trappista sörfőzdék soraihoz. Időközben világszerte 12-re nőtt a szigorú authetikáció miatt a ciszterciek által működtetett sörfőzdék száma. (2019-től) Az Engelszeller, a Nivard, a Benno és a Gregorius három sörét a belga trappista sörfőzdék mintája alapján készítik. A Trappist Weisse-vel, amely 2019 óta készül a tartományban, már kapható egy tipikus regionális sör is. 2020 óta ez a kínálat kibővült a Zwickl sörrel. Mind az öt fajta esetében azonban nem feledkeznek meg arról a régióról, ahol a kolostor található. Ezért az Ausztriából származó árpa- és búzamalátát, valamint a bajor különleges malátákat vásárolják. A komló a szomszédos Mühlviertelből származik, amely Ausztria legnagyobb komlótermesztő területe. Belga ale élesztőt használnak az összes Engelszeller sör erjesztéséhez.

A söröket már nem úgy gyártják mint 120 évvel ezelőtt, hanem a legújabb technológiát és ismereteket is felhasználják. A házon belüli és külső minőség ellenőrzés mellett ide tartozik a higiéniatudatos munka is, amely megfelel a mai fogyasztói igényeknek.

Mivel az Engelszelli apátságnak a korlátozott éves termelés miatt nincs saját palackozója, az érett, kész sört egy mobil tartályban viszik a szomszédos schlägli premontrei kanonokokba, ahol aztán palackozzák és csomagolják további terjesztés céljából.