Termékek listája márka szerint Orval Apátsági Sörfőzde Villers-devant (Luxembourg)

A legenda szerint az Orval nevet a toszkánai Mathilde adta az apátságnak. A grófné egy tó partján sétált Florenville környékén, és véletlenül a vízbe ejtette jegygyűrűjét. Felzaklatott állapotában Istenhez fohászkodott, amikor hirtelen egy pisztráng emelkedett a víz felszínére, szájában az aranygyűrűvel. A grófné hálából apátságot alapított a tóparton, melynek az Orval („Az arany völgye”) nevet adta. Az apátság egyetlen sörének logóján 1934 óta szerepel a pisztráng és az aranygyűrű.
Az apátságot 1070-ben alapították Bencés szerzetesek, de ők nem sokkal később elmentek, átadva helyüket a Ciszterci rend tagjainak 1132-ben. Bár valószínűsíthető, hogy már a 12. században is készítettek sört az apátság falain belül, az első írásos emlék erről 1628-ból származik. Az apátságot, amit 1790-ben leromboltak a franciák, csak 1926-ban építették újjá.
Az újjáépített apátságban 1932-ben kezdtek el sört főzni egy német és egy kelet-flandriai sörfőzőmester segítségével, akik a többi trappista sörtől különböző főzetet hoztak létre mind az ízvilág, mind a készítési mód tekintetében. A sörfőzés folyamán Brettanomyces élesztőgombát és szárazkomlózást is alkalmaznak, hogy kialakítsák az Orval egyedi ízét és aromáját. Az aranysárga színű főzetnek komlós, zamatos aromája, komlós íze és édeskés mellékíze, száraz, és szintén komlós utóíze van. Alkoholtartalma 6,2%, ajánlott fogyasztási hőmérséklete 10°C. Az Orval gyengített változata a Petit Orval, melyet a szerzeteseknek főznek, ezen kívül kizárólag a sörfőzde sörözőjében árusítanak.