Termékek listája márka szerint Andechs Monastery sörfőzde

Az Andechs Monastery sörgyár sokat fektet az energiahatékonyságba, hogy a környezetbarát gyártási folyamatokat még hatékonyabban ötvözze minőségfilozófiánkkal.

A kolostor és vállalkozásai számára a gazdasági tevékenység és az ökológiai cselekvés ugyanannak az éremnek a két oldala. A kolostor működése mindig is a hosszú távú, szerves növekedésre törekedett, ökológiai egyensúlyuk folyamatos javításával párosulva. Egy több évszázados hagyományokkal rendelkező szerzetesi sörfőzde számára külön kötelezettség a teremtéssel és erőforrásaival való szorgalmas és kíméletes bánásmód. Továbbá a kolostor sörfőzdéje, mint minőségi élelmiszertermékek gyártója, az érintetlen környezettől függ

A bencés szerzetesek 1455 óta dolgoznak és imádkoznak a „Szent Hegyen”, Bajorország legrégebbi zarándoklatán vesznek részt.

A kolostori életet Nursiai Szent Benedek szabálya szerint élik. Összefoglalva: „munka és imádság”. Andechsben a szerzetesek részt vesznek a zarándoklatokon és a környező plébániákon, és irányítják a kolostori vállalkozásokat.

Johannes Eckert apát 2003 óta vezeti a müncheni és andechsi szerzetesi közösséget. 13 szerzetes és több mint 200 alkalmazott dolgozik együtt a kolostor és vállalkozásai fenntartható fejlődéséért.

A müncheni Szent Bonifác bencés apátság birtokaként – I. Ludvig király alapító parancsa szerint – az Andechs-kolostor 1850 óta termel bevételt, egyházi adót nem kap. Bevételéből az Andechs-kolostor mindkét müncheni és andechsi létesítmény társadalmi és kulturális tevékenységét is finanszírozza.