• Alacsonyabb ár

Jarr Kombucha Tea Original 240ml

799 Ft
599 Ft Megspórolva 200 Ft
Adóval együtt

Kombucha Tea Original

Űrtartalom: 240ml

Gyártó: Jarr

Mennyiség
Raktáron

Jarr Kombucha Tea Original

A Kombucha erjesztett tea. A legegyszerűbb formájában tea, víz, cukor és SCOBY (baktériumok és élesztő szimbiotikus tenyészete) keveréke. Ezeket az összetevőket meleg környezetben hagyják erjedni egy ideig. Alacsony cukortartalmú kombucha természetesen tartalmaz ecetsavat és antioxidáns polifenolokat.

A teagomba név ellenére a kombucha nem gomba, hanem zuzmó, ami a gomba és az alga szimbiózisából kialakult ősi életforma. Ezek az élő organizmusok megerjesztik az édesített teát, és az élő élesztőgomba mennyisége, amit az ital tartalmaz, ad aktív aktív életet a kombuchának.

A kombuchából készített ital erjesztett tea és hatékony probiotikum. Előállítása során a cukrot tartalmazó teához szimbiotikus gomba- és baktériumkultúrát (SCOBY) adnak hozzá, majd hagyják, hogy a biológiai folyamat (erjedés) hatására a cukor eltűnjön, és egy olyan ital jöjjön létre, amely B-vitaminokat, szerves savakat, aminosavakat, enzimeket és élő szinergista mikroorganizmusokat tartalmaz.

A kombucha ital glükuron- és laurinsavat tartalmaz, amelyek az emésztés és máj méregtelenítésében, illetve az immunrendszer támogatásában játszanak fontos szerepet. A B1 (tiamin), a B2 (riboflavin), a B4 (folsav), a B6 (piridoxin) és a B12 vitaminok a kombucha tenyészet aktív tevékenységének eredményei.

Felbontás után 5 napig fogyasztható.

Kapcsolódó termékek