Pauwels Kwak 0,33L belga sör

Kwak 0,33L belga sör

1 469 Ft

(4 451 Ft liter)

Adóval együtt
Félbarna belga sör (Flamand ale)
Alkoholtartalom: 8%
Gyártó: Bostels (1791) Buggenhout, Kelet-Flandria
Nem betétdíjas termék.
Vegéyél hozza poharat is.
Mennyiség
Raktáron

Pauwel kwak 0,33l

A különleges formájú fatalpas söröspohárba öntött Kwak 1791 óta létezik, és azóta is referenciának számít.
Pauwel Kwak, a sör megálmodója ma bizonyára büszke lenne rá!
A hozzátervezett úgynevezett KWAK pohár, amelyet "kocsis poharának" is neveznek, csak a fából készült talpban áll meg az asztalon. Ez a különlegesség, valamint a sör nagyszerű gasztronómiai tulajdonságai hozzájárultak ahhoz, hogy a Kwak mára világszerte ismertté váljon.

A Kwak belga sör teste borostyán-sárgaréz színű, sűrű fehér habbal. Az általános illat édes, karamell, élesztő, gyümölcsök és fűszerek jegyei. Íze édeskés, gyümölcsös szilva- és diójegyekkel, karamellizált malátával. Édessége annyira harmonikus,hogy könnyen lecsusszan egy-két üveg anélkül, hogy észrevennénk. Ezt a testes italt az egész kóstolás folyamata során fokozódó keserűség teszi teljessé, finoman kiegyensúlyozva az édeskés jelleget.

A 18. században volt egy nagyon jól ismert sörfőző Dendermonde környékén; Pauwel Kwaknak hívták. Saját sört főzött, amely sötét és nehéz volt. Volt egy fogadója a Mechelen és Gent közötti úton, ahol a postakocsik megálltak egy kis szünetre.

Azokban az időkben a napóleoni kódex kimondta, hogy az kocsi hajtójának tilos sört inniuk az utasokkal, és így nem hagyhatták el a bakot, hogy szomjukat oltsák. Pauwel Kwak hatékony megoldást talált erre a problémára azzal, hogy a híres Kwak sört egy speciális pohárban kínálta, amely rögzíthető a kocsihoz, így a sofőrök is élvezhették.

Ez a történet felkeltette egy közeli Buggenhout sörfőzde érdeklődését, és az 1980 -as évek óta a Pauwel Kwakot a Brouwerij Bosteels főzi, amely a népszerű Tripel Karmelietet és a DeuS Brut des Flandres -t is gyártja.

Összetevők

Az összes Bosteels sörhöz hasonlóan természetes alapanyag felhasználásával készül: árpa maláta, ásványvíz, búza, komló és fehér kandiscukor.

Szín és átlátszóság

A Pauwel Kwak mély borostyánsárga színű. Ha helyesen öntik, szép szilárd hab képződik.

Tálalási hőmérséklet

6-7 ° C

Pohár

A jellegzetes Kwak "Kocsis pohár" -ban szolgálják fel, domború aljával, amely csak a hozzá való fából készült állványba helyezhető. Valószínűleg ez a legkülönlegesebb sörpohár Belgiumban. Ennek az pohárnak valóban nincs párja.

Karakter, ízek és aromák

A Kwak belga sör teste borostyán-sárgaréz színű, sűrű fehér habbal. Az általános illat édes, karamell, élesztő, gyümölcsök és fűszerek jegyei. Íze édeskés, gyümölcsös szilva- és diójegyekkel, karamellizált malátával. Édessége annyira harmonikus, hogy könnyen lecsusszan egy-két üveg anélkül, hogy észrevennénk. Ezt a testes italt az egész kóstolás folyamata során fokozódó keserűség teszi teljessé, finoman kiegyensúlyozva az édeskés jelleget.

Gasztronómia

Ez a sör hasznos társ a konyhában is. Tökéletes párosítás például galambbal vagy savanyúsággal. A Kwak finom karamellességének köszönhetően mindkettőhöz passzol akár egyszerre is. Kiegészíti a savanyúságok zamatát, és enyhén lágyítja is, így nem fogja elnyomni a galamb ízét.

Ez még talán érdekelhet

Kapcsolódó termékek