• Alacsonyabb ár
Engelszell Benno 0,33L osztrák trappista sör

Engelszell Benno 0,33L osztrák trappista sör

2 190 Ft
2 081 Ft - 5%
Adóval együtt
Osztrák Trappista félbarna saison sör
Alkoholtartalom: 6,9%
Gyártó: Engelszell Abbaye (Austria)
Nem betétdíjas termék
Vegyél poharat is
Mennyiség
Raktáron

Engelszell Benno

Intenzív vörös csillogásával az Engelszell Benno egy napsütéses őszi napra emlékeztet a Duna-völgyében. A finom pezsgés tömör habot képez, amely összetett, fűszeres-füves komlóaromákkal teli. Könnyed korty után a Strisselspalt elzászi komló teljes erővel bontakozik ki a maga fűszerességével. Kellemes malátaaromák jellemzik ezt a trappista sört, intenzív, harmonikus keserűséggel.
Mély sötét-barna trappista sör, habja vékony, krémes de tartós. Illatában méz, gabonafélék és cukorkás jellegek. Első kortyban a cseresznye édeskés íze egészíti ki a mézes jegyeket, amit hamarosan a pörkölt malátás, kakaós aromák váltanak fel édes fügés lecsengéssel.

FONTOS!

Az Engelszelli apátságban előállított összes sör szűretlen, ezért természetes, hogy kissé zavaros. Ez a palack alján lévő üledékből is jól látszik. A búzasöröktől eltérően azonban ezt nem szokás kiönteni, az üvegben kell maradnia.
Természetesen a fogyasztása semmilyen kockázatot nem jelent, ellenben a sör aromáját és ízét rontja.
Ezért azt javasolt, hogy a söröket egy pohárba kiöntve igyák meg. A kiöntést lassan és egy mozdulattal kell elvégezni. Ha kiöntéskor erős hab képződik várjon míg megnyugszik, kissé leapad. Általában nem javasoljuk a sörök közvetlen ivását a palackból, mivel a szén-dioxid-tartalom magasabb, mint a hagyományos söröké.

Ez még talán érdekelhet

Kapcsolódó termékek