Termékek listája márka szerint Val-Dieu brasserie-brouwerij

A „Notre-Dame du Val-Dieu”-t 1216-ban alapították a Maastricht melletti Hochtból származó szerzetesek.

A „Notre-Dame du Val-Dieu”-t 1216-ban alapították a Maastricht melletti Hochtból származó szerzetesek.

A legenda szerint a lakatlan völgy annyira ellenséges volt, hogy a helyiek az „Ördög völgyének” becézték. A szerzetesek ott telepedtek le, és átkeresztelték „Vallée de Dieu”-nak, ami később az Abbaye Du Val-Dieu nevet adta.

A Val-Dieu apátság az egyetlen belga apátság, amely túlélte a francia forradalmat. A Val-Dieu-i keresztény közösség továbbra is a helyiségben él, és egyesül a Ciszterci Renddel.

A Val-Dieu-i apátság szerzetesei a ma a helyszínen főzött sörök eredetéről, a ciszterci rendek pedig sörfőző tehetségükről ismertek.

A sörfőzési tevékenység fejlődése kezdetben a víz ihatóvá tételének igényével függött össze, ez lehetővé tette a korabeli betegségek, például a kolera vagy a tífusz elkerülését.

A szerzetesek évszázadok óta tanulmányozták az élesztőket és a különféle fermentációk történetét. Kifinomultabbá tették a sörgyártást, egyre kidolgozottabb különleges recepteket alkotva. Söreinket ma a szerzetesek eredeti receptjei ihlették, hűen a palackos utóerjesztés hagyományához.

Mint minden apátsági sör, a Val-Dieu is gyógynövények vagy fűszerek hozzáadása nélkül készül, a régi infúziós módszert követve.